Last minute dárky k Vánocům pro sběratele
Ostatní

Je tu opět čas Vánoc a s tím přichází i dilema co dát sběrateli Kinder figurek nebo obecně sběrateli... mrkněme tedy na pár tipů co nám vlastně dát a rozebrat proč.

Některé jsou i last minute a tak jen mrkněte:

1. Sběratelské položky

-------- Normální obchod (Tesco, Albert, Kaufland, Penny, Lidl) -----

Ano, klasika - chcete koupit něco co se bude hodit do sbírky - ale co vlastně? Nenápadně se zkuste porozhlédnou po položkách sběratele a podle toho se odpíchněte, nebo se zkuste nenápadně zeptat co obdarovaného baví. Dobré je také zvážit zda sběratel již položku nemá - tím by se vše pokazilo. A tak chce jít buď po něčem novém, nebo v dárkovém balení.

Pro nás Kinder sběratele jde například o dárek:

Vánoční vajíčko Kinder Surprise 20g (Cena 20Kč až 30Kč)

Proč?:

Vajíčko může obsahovat variantu i pro toho sběratele, který má již celou kolekci nové série Vánoce 2021. Často se také nachází ve vajíčku i nějáký zajímavý obsah z minulého roku nebo dokonce i předminulého - také docela zajímavý úlovek co udělá rozhodně radost - většinou totiž pokud máte doma sběratele detailistu tak má v oblibě BPZ - takové znovu vydané figurky mají někdy i pozměněný datum vydání (schválení) v poučce o bezpečnosti. V případě výběru tohoto tipu je rozhodně dobré koupit vajíček více.

 

 

Vánoční maxi vajíčko 100g - růžové nebo klasické vánoční. (Cena 80Kč až 140Kč)

Proč:

Vajíčko může potěšit pokud sběratel nemá některý kousek - třeba mu chybějící postavičku Ježíšek přinese, že? :D

 

 

Vánoční maxi vajíčko 220g - růžové nebo modré. (Cena: 250Kč až 350Kč)

Proč:

Vajíčko potěší a hlavně také nebývá běžným dostupným artiklem. Letošní vajíčko přináší reedici sérií z minulých a to s novým BPZ - takže i pokud by detailnější sběratel již sérii měl - udělá radost nový příbalový letáček.

 

-------- E-Shop -----

Vánoční kalendář 24 vajíček (Cena do 1100Kč)

Přes dopravce z Rakouska lze objednat i speciální kalendář 24 vajíček. Letošní neobsahuje kompletní sérii.

Proč:

Sběratel většinou uvítá limitované balení, které běžně nelze získat.

¨

Duty Free exkluzivní sady (Cena od 80 do 400Kč)

Občas se dá sehnat přes obchody Duty Free exkluzivní cestovatelské balíčky s celou sadou nebo pár exkluzivními figurkama.

Série většinou má znovu změnu i v BPZ. Mezi tyto balíčky napřiklad patří krabička s letadélky.

Proč: 

Sběratel má znovu něco exkluzivního ve sbírce - co běžně není v obchodě nebo nelze získat.

-------- Koupit na burze / bazárku -----

Chcete udělat radost již určitou věcí? Lze najít velikou škálu například na sbazaru, bazos.cz nebo facebooku.

Stačí jen vybrat, co vlastně chcete a pídit se po dáné věci. Většinou rozhodně něco seženete.

 

2. Doplněk pro sběratele

Katalog Kinder:

V Německu vychází od sběratelů tvořený O-Ei-A Katalog, který obsahuje velký seznam (podle druhu) figurek, hraček a všeho ohledně kinder. Tento katalog uvádí i cenu, za kterou je figurku možno koupit či prodat.

Katalogy jsou již celkem 3:

1. Figurky

Obsahuje: seznam všech starých krásných sérií - Krokodýlci, lvíčci, hrošíci, seznam figurek hodně starých (První šmoulové) a obsahuje místy i varianty k sérii. + hlavně hodnotu figurky.

2. Hračky

Obsahuje: seznam všech sezón od 2004, seznam hraček před rokem 2004 (proč zrovna tento rok: jde o přelom v kolekcích Kinder kdy vznikl kód a třídění podle něj). + hlavně hodnotu figurky.

3. Věci okolo Kinder - Merch

Obsahuje na příklad: seznam plyšáků, seznam krabic od Kinder, seznam diorama, seznam maxi figurek. + hlavně hodnotu figurky.

Cena katalogů se pohybuje od 200 do 350Kč za knihu - lze využít však i levných balíčků kdy vás například komplet výjde na něco málo kolem 850Kč.

 

Sběratelký předmět od Kinder:

Lze občas sehnat například vánoční plyšáky v obchodech - balíček je od 250Kč a obsahuje mlsání od značky Kinder (Bueno, čokolády atd...). Plyšák je čístě licencovaný Kinder a tak pokud máte sběratele, který pídí i po tomto, nelze vyloučit úspěch.

 

3. Něco na úschovu

- Sběratel také (pokud máte místo) uvítá například vitrínu.

- Pokud máte vitrínu tak mu to chce dát i fólii proti UV - některé figurky jsou na sluníčko citlivé a tak si sběratel může zakrýt sklo průhlednou fólií.

- Skříňka: pokud má sběratel málo místa na úschovu sbírky můžete tak například potěšit i komodou (stačí i ta z Lidlu). Jen ať to má dostatek nastavitelných poliček.

Cenově je místy nábytek od 800 a víc... fólie lze sehnat do 200Kč nejdražší.

 

 

Tak snad i tento maličký souhrn tipů pomůže A POZOR!

Hlavně se nenechte napálit a kupujte na ověřených místech, ověřenou kvalitu a podobně.

Nekupujte zbytečně předražené věci o kterých si nejste jistí zda takovou hodnotu mají - buď se zeptejte rovnou sběratele zda to chce a zda to má hodnotu požadované částky, nebo se na věc vykašlete. - Může totiž jít pouze o pokus vydělat na lidech, kteří chtějí udělat radost za každou cenu... a to není hezké.

 

Poslední vstuvka

Jak se nenechat napálit:

Koukněte na recenze - každý e-shop nebo bazárek má recenze na prodávajícího ( i zde lze lhát - koukejte kdy recenze byla napsána - logicky třeba nemůže 5 lidí napsat 5 recenzí v jeden den a skoro stejnou hodinu).

Koukněte na profil - má člověk na FB pouze jednu fotku nebo vůbec nemá, odslovuje vás sám od sebe a nabízí něco za podezřelou cenu? Nekupujte to, lepší než si kazit Vánoce na policii s trestním oznámením.

Koukněte různě - neberte první co vidíte "protože by nemuselo být", můžete někdy najít i věc v lepší kvalitě.

 

Snad menší souhrn pomohl a na viděnou zas příště.

ear47mtete|00306B02668F|d012455|Articles|obsah|C9724998-8D15-49D7-A9FD-75B1E297BF1D
Komentáře
gogi
(15.12.2021 18:20)
avatar

Supr článek. Snad jen že Kinder adventní klendář obsahuje garantovanou 12 dílnou vánoční sérii i letos. Viz foto v Galerii.

bilzde
(26.12.2021 17:04)
Tento komentář byl skryt správcem nebo administrátorem Kindermánie

Komentáře mohou vkládat pouze přihlášení uživatelé