KinderHistorie: Kinder Freude
Ostatní

  Je čas se podívat znovu na nějáký střípek z historie značky Kinder a jejich produktů z řad "překvapení". Dnes se podíváme na výrobek, který zavítal do rukou mnoha sběratelů v ČR. Ať už z dovozu nebo u nás...

 

   Produkt Kinder Freude pochází z Itálie a nese se v myšlence předávání toho nejlepšího z vajíčka a tradiční chutě čokolády Kinder ve větším a tématickém kabátě. Hlavní cíl bylo uvádění produktů pro sezóny Vánoc, Halloweenu a někdy i mimo sezónu.

A tak vznikl první návrh Kinder Surprise Maxi.

 

Začátek značky, pauza a znovu zavedení

   V roce 1976 se objevila první vajíčka s převapením pod názvem "Kinder Schokolade - Große Surprise". Na trhu se značka udržela docela delší dobu. Ferrero udělalo od 80. let do roku 1996 u této značky pauzu. Znovu oživena byla na jaře 1996 a to pouze v Německu a zde vznikl nový název Kinder Freude. Protože o Velikonocích dostal produkt tvar vajíčka, říká se mu též maxi vajíčko. Maxi vajíčka/Kinder Freunde obsahovala překvapení související se sérií ve vajičku 20g nebo samostatné hračkyV prvních maxi vejcích Ferrero nakupovalo obsah od různých společností. Obsah velkých vajíček tedy bylo možné koupit v hračkářstvích.

 

Kdy bylo poprvé?

   Poprvé se objevovalo pod touto značkou maxi vajíčko o Velikonocích 1976 s hmotností 150g. Poté se maxi překvapení schovávalo o Halloweenu a Vánocích ve tvaru koule. Tvar koule byl praktický hlavně pro Vánoce, překvapení totiž šlo zavěsit na stromeček a tvořit tak ozdobu. 

 

První série značky Freude

   V roce 1996 se maxi vejce vrátila pod novým názvem Kinder Freude. Zahájení prodeje prvních vajíček bylo 19. února 1996, na Velikonoce 1996. Ferrero vsadilo na restart s podporou licencované série a některých vlastních hraček. Touto velkolepou první sérií jsou Šmoulové.


Poslední série značky Freude

   Poslední sérií Maxi jsou Lonney Tunes z roku 2007, vydáni na Vánoce v kouličce již pod značkou "Kinder Christmas".

 

 

Rebranding

   Koncept Freude značky byl po nějáké době zavrhnut a vajíčko vážící cca 150g bylo na zimu 2008 firmou Ferrero přetransformováno a uvedeno na trh jako menší maxi vejce o váze 100g. Poprvé tak šlo sehnat maxi vajíčko, přesně tak jak ho známe.

   Formička 150g vajíčka byla znovu obnovena pro sezóny Velikonoc a Vánoc.

 

 

ear47mtete|00306B02668F|d012455|Articles|obsah|CE06B7D1-A133-462F-ABD7-E34BA832F730
Komentáře
U tohoto článku nejsou žádné komentáře. Můžeš být první!

Komentáře mohou vkládat pouze přihlášení uživatelé